Dobré Divadlo Dětem je série, ve které se snažíme mimo letní sezónu přivézt na Chvalčov to nejlepší ze současného dětského divadla. Program na podzimní část roku 2024 je připraven.

Snažíme se přivézt co nejvíce různorodé druhy divadla a je tedy pravděpodobné, že pokaždé uvidíte něco, co jste si třeba ani pod názvem dětské divadlo neuměli představit. A ačkoli jsou to podívané především pro malé diváky, pokud jste zvědaví a nestydíte se, můžete přijít i bez dětí. Obvykle hrajeme s diváky za oponou na jevišti chvalčovského kulturáku a pokud chcete mít jistotu, doporučujeme zarezervovat si místo na mailu vstupenky@kulturak.org.

Chvalčovskou sérii již podruhé podpořilo Ministerstvo kultury ČR skrze Státní fond kultury, náš spolek se ale opírá také o podporu obce Chvalčov, českého kulturního networku Nová síť, místních firem a členů naší iniciativy Kultura za pade. Budeme rádi, když se k ní připojíte i vy – členství si můžete přát i jako dárek.

Mikrosvěty

Neděle 29. 9., 16:00, Kulturák Chvalčov, pro děti 4+
110 pro děti, 140 pro dospělé a 60 pro členy Kultury za pade

Svět je plný malých mikrosvětů. Pohybově objektové představení / performanec / dílna zaměří vaši pozornost na maličkosti.

Divadlo Brambůrky: Perníkajda

Neděle 20. 10., 16:00, Kulturák Chvalčov (Klubovna v 1. patře), 40 minut, pro děti 5+
Vstupné: 110 pro děti, 140 pro dospělé a 60 pro členy Kultury za pade

Byl jednou jeden les, v tom lese chaloupka, stan, ohniště, kotlík, sekyrka, dřevorubec, tatranky, Jeníček, krosna, Mařenka, lovečák… A co se stalo potom? Klasická pohádka zahraná zcela neklasicky se vším, co má parta čundráků zrovna po ruce.

Damúza: Faust

Sobota 23. 11., 11:15, během adventních inspirací, 45 minut, pro děti 6+
Vstupné zdarrma

K předvánočnímu času patří i čerti. Na adventní inspirace zavítá loutkový učenec Faust, který hledá štěstí tak urputně, až se spolčí se samotným Luciferem. Přinese mu ale pakt s ďáblem to, po čem touží? Nejtradičnější z českých i evropských loutkových příběhů, který ale zaručeně pobaví (a poučí) i dnešní děti.

DDD: 3Divadla 

Neděle 1. 12. od 16:00,  pro děti 4+
Vstupné 130 pro děti, 160 pro dospělé a 80 pro členy Kultury za pade

Malá přehlídka divadelních jednohubek.

Kolektiv Tmel: Neboj, houbo! (30 minut)
Les se probouzí. Houby rostou. Ten, kdo žije v lese, vyráží sklízet.  Jen jedna malá houba se bojí vyrůst…

Gosteva, A. Dobrodinská: Louskáček – zeleninový balet (30 minut)
Pohádkový balet pro jeden zázvor, lilek, šest vlašských ořechů a jednu krysu. Na ikonickou hudbu Petra Iljiče Čajkovského.

Fras: Za dveřmi (40 minut)
Ema a Jáchym se ve velkém domě uprostřed velkého města snaží rozlousknout záhadu, ve které hraje hlavní roli nerudný stařík a věčně zamčené dveře…

sdílaj